VC Herentals begon in Branddonk aan het echte werk in de eindronde voor promotie naar vierde nationale.  In het verleden stonden de duels tussen deze ploegen steeds garant voor een pot voetbal vol overgave, kaarten én doelpunten.   Voor deze cruciale eindstrijd kon trainer Beyens geen beroep doen op Caers, Vervoort en Van Bouwel.  Niels Mariën ondervond na de wedstrijd tegen De Kempen geen hinder meer van zijn blessure en stond ook tegen Branddonk in het basiselftal.

De thuisploeg begon in overdrive aan de wedstrijd.  Olieslagers moest al meteen redding brengen op een kopbal van Carpentier.  De eerste kans van de bezoekers liet niet lang op zich wachten wanneer Van De Kerckhof het leder ineens op de slof neemt, Hoskens tikt de bal onder de deklat in hoekschop.  Branddonk nam de wedstrijd in handen en toonde zich feller in de duels.   Van Den Bliek schoot een afvallende bal nipt naast.

Aan de overzijde kopte Niels Mariën een kopbal tegen de deklat.  Halfweg de eerste helft ontsnapte VCH aan een achterstand wanneer Soffers de bal ogenschijnlijk in het lege doel kan droppen maar Van Doninck keerde de bal nog van de lijn.  De thuisploeg blijft de lakens uitdelen, Soffers besloot op doel, via Olieslagers belandde de bal in de voeten van Cools die voor een open doelmond hoog over besloot.  Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam wederom op naam van Branddonk maar de lob van Van Den Bliek stierf op de deklat.  VC Herentals mocht echt niet klagen met een 0-0 ruststand.

Hattrick Vlaeymans

Branddonk probeerde ook in de tweede helft het balbezit op te eisen maar Herentals speelde het spelletje leep en kwam via Vlaeymans gevleid op 0-1.   Lang kon rood-wit niet genieten van deze voorsprong want Pauwels zorgde binnen één minuut voor de gelijkmaker.  Spaarden de spelers de doelpunten nog op in de eerste helft, dan vielen ze eens zo gemakkelijk in de tweede helft want nog voor het uur verstreken was bracht N.Mariën Herentals opnieuw op voorsprong.

De bezoekers begonnen zoals de rest van het seizoen opeens vrank en vrij te spelen en dan is er aan dit VCH weinig te doen.  Robbe Dillen kapte op de rechterflank zijn bewaker uit maar het schot belandde in de grijparmen van Hoskens.  Een kwartier voor het einde verschalkte Vlaeymans met een heerlijke lob de lokale doelman en zette de geruststellende 1-3 op het scorebord.  Echter, op Branddonk mag je nooit gerust zijn want een minuut later kon Van Den Bliek vanop de stip milderen tot 2-3.  Rood-wit reageerde onmiddellijk en Vlaeymans maakte zijn hattrick compleet, 2-4 voor VCH.

De kaars doofde uit bij Branddonk en Herentals loerde op de counter.  Met succes want eerst besloot Van Leerdam nog op Hoskens maar DeSwert kon in twee tijden de zware 2-5 eindcijfers op het bord zetten.

Door deze ruime uitzege lijken de schaapjes op het droge voor VC Herentals maar niets is minder waar.  Branddonk moet nu zondag dan wel minstens 3 a 4 keer scoren maar de mannen van Retie hebben in het verleden bewezen dat de strijd nooit gestreden is voor het definitieve eindsignaal.  Herentals zal de terugwedstrijd erg geconcentreerd moeten aanvatten en zich niet in de val laten lokken.  Alleen op deze manier kan een plaats in de finale van de eindronde zekerheid bieden.

VCH begon met:  Olieslagers Steven; Thomassen Martijn;  De Swert Birger; Van Doninck Jelle; Van Leerdam Ilja; Van De Kerckhof Jeroen; Vlaeymans Sam; Dillen Robbe; Van Der Schraelen Thomas; Mariën Niels; Mariën Robin.

Bank:  Dams Pieter; Verlinden Lode; Raeymaeckers Kai; Van De Weyer Dries.

Gele kaarten: Vlaeymans Sam.

Doelpunten:  51e  Vlaeymans Sam  0 – 1 ;  52e  Pauwels Simon 1 – 1 ;  58e  Niels Marien 1 – 2 ; 75e  Vlaeymans Sam 1 – 3 ; 76e Vandenbliek Kevin (pen) 2 – 3 ; 78e Vlaeymans Sam 2 – 4 ; 87e De Swert Birger 2 - 5.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws/ foto's Dirk Van den Eynden.